Fiske i Edsfjärden 09-05-26

Var upp till Edsfjärden med Matte en snabbis. Tanken var att han skulle få dra ett par gäddor och enligt uppgift så skulle gäddorna tydligen vara på hugget, Jerker hade varit där kvällen innan och dragit 7 st.
Vi kom dit vid vid 20.00 och började med att göra i ordning Mattes spö. Han hade varit och handlat en Buster Jerk , en Rappala Minnow Spoon (vassdrag) och ett par gäddtaffsar.



Under tiden han fixade sin utrustning så passade jag på att slänga ett par kast, 3:e kastet satt den 1:a gäddan!
Kanon, nu skulle det väll bli en lätt match för Matte att få kroka nån!



Matte hinner slänga ett par kast, sen fastnar han i vassen med sin nya Buster och när han försöker dra lös draget, brister linan och Bustern är förlorad. Snabbt fram med en ny taffs och det nya fina vassdraget han köpt, men att knyta fast den nya taffsen visar sig inte vara lätt. På en gammal torr nylonlina är det nästan helt omöjlig att få en hållbar knut!

Tillsist så lyckas vi få det att hålla (någorlunda) om man inte drog allt för hårt i linan!  Ett kast senare, så kommer en känd kramforsprofil och plöjer sig fram med båt genom vassen bara ett 10 tal meter från oss och parkerar precis i vårat kastfält.....

Muttrandes inte allt för vackra ord, beger vi oss därifrån och går till ett annat ställe. Nu har det börjat regna oxå....
I blöta kläder och skor, står vi nu och slänger vassdrag . Det enda som händer på det stället är att jag får på en liten madamme på 0,5 kg



Sen händer det inte mycket mer, regnet fortsätter att blöta ner oss och den kände Kramforsprofilen byter plats. Vi går tillbaka dit vi började och det första som händer är att Matte slänger fast sitt vassdrag! Efter en stunds försiktigt lirkande, så smäller den gamla nylonlinan av och drag nr 2 är borta.
 
Vi packar ihop våra saker och beger oss till andra sidan sjön för att prova lyckan. Efter en rätt lång vandring i halvmeterhögt blött gräs så är vi framme. Vi smyger oss fram  till vasskanten och Matte slänger första kastet. Direkt har han en efter och hoppet tänds om att kunna få nått på kroken. Ungefär 10 sekunder senare så hör vi en båtmotor gå på fulla varv och "Kramforsprofilen" kommer ångandes mot oss igen..  Ett 20 tal meter senare parkerar han båten och svalvågorna väller in över land och den gädda som stod och lurade i vassen är nu borta...Nog är det väll fan.....!

5 minuter senare ger vi upp och åker hem....

Dagens visdomsord: Avskaffa och nylonlina och oförskämda båtfiskare!

Kommentarer
Postat av: Marika

haha kan inget annat än o skratta :)

2009-06-03 @ 22:55:05
URL: http://mapal.blogg.se/
Postat av: Matte

Jadu, jag var nära på att åka till charken på Hemköp bara för att få känna lukten av fisk.. :)

2009-06-03 @ 23:00:15
Postat av: Daniel

Ja, men du hade ju inte de bästa förutsättningarna heller med den linan! Nästa gång, så tar vi dom !

2009-06-04 @ 16:37:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0