Kittelfjäll 09-08-23

Fick ett erbjudande om att följa Magnus till Kittelfjäll, då hans ordinarie medföljare blivit sjuk. Efter många om och men med frugan, så bar det iväg! En hel vecka skulle vi vara borta, sön-sön.

Efter 5 timmars bilfärd i en fullpackad Volvo 245:a, så kom vi fram till stugan där vi skulle bo. Den överträffade långt mina förväntningar. 3 separata sovrum, kyl, frys, spis, micro, torkskåp, platt-tv, dusc, toa osv.

När vi slängt in alla saker i stugan och maten var på plats i kylskåpet, så tog vi bilen och åkte ner till ån för att stilla vårt fiskesug innan mörkret kom. Vi hann i allafall blöta kroken och känna på vasitt hugg innan det blev toalt mörklaggt. Det här bådade gott inför morgondagen, då skulle vi hyra båt och köra långedrag i en sjö där det skall finnas gott om både öring och röding!

Väckaren ringde 07.00, steg upp (ovanligt pigg trotts ett par stadiga groggar kvällen innan ) packade fikaväskan och åkte iväg till Bergsjön där vi skulle spendera dagen i båt.
Det skulle bli premiär för mig att fiska med långedrag, nått som tydligen skulle vara effektivt i den här sjön.




Timmarna gick och kaffetermosen började sina, ingen av oss hade haft så mycket som en känning av fisk trotts flera varv runt sjön. Fisk fanns det gott om, det vakade lite varstans och ekolodet gav med jämna mellanrum utslag på fisk. Det var nått som inte stämde...Draglådan gicks igenom och de flesta drag blev blötta, men inget funkade. Vi bestämde att vi skulle köra fram till ett visst ställe lite längre fram och hade det inte hänt nått innan dess, så skulle vi packa ihop och åka till stugan. 



Jag satte på en gammal vobbler som jag aldrig fått nått på, billig och ful var den oxå, släppte ut linan och satte spöt i spöhållaren.  Efter en kvart, slutade jag att titta på spötoppen och började rota i fikaväskan efter en kopp kaffe när Magnus vrålade till. När jag tittade upp från väskan, ser jag mitt spö i en ordentlig båge i spöhållaren! Jag slänger mig efter spöt och får känna att det sitter en fin fisk på kroken! Efter en skön fight, så landar jag en öring på 1.3 kg i båten!



Dagarna därpå så gick vi mest efter älv/å/bäck och fiskade, både med spinnare, drag, och mete. Det som funkade allra bäst var bottenmete faktiskt. Vi fick fina öringar i diverse storlekar och varsin Harr lyckades vi oxå
få upp!

   

Dagarna gick och vi hade fantasktiskt trevligt, fiske på dagarna och bastu och öl på kvällen. Näst sista dagen regnade det mest hela dan. Vi tillbringade dagen vid Björnselet och latmetade. För att slippa det värsta regnet, så byggde vi varsitt "regnskydd" under en gran, en för övrigt mycket vacker skapelse som bestod av granris, regnkläder till tak och en sittdyna. Tanken var att vi skulle grilla korv idag, men utsikten att få upp en eld när allt var dyngsurt var inte goda. Efter ett par tappra försök, så fick vi i allafall upp en eld och lyckades grilla ett par korvar, sen begav vi oss hem till stugan.





RSS 2.0